Standard Investment neemt belang in staalbouwbedrijf Hollandia

Standard Investment heeft in mei van dit jaar 50% van de aandelen in bedrijfsonderdelen Hollandia Structures, Hollandia Infra, Hollandia Services, Everest Industriële Montage en Hollandia UK (samen Hollandia Orange) overgenomen van Hollandia Holding, een van de meest toonaangevende Nederlandse bedrijven op het gebied van staal- en werktuigbouw.

Hollandia heeft in haar 90-jarige bestaan binnen en buiten Nederland een unieke positie opgebouwd in het ontwikkelen van complexe staalconstructies voor onder andere de sectoren infra, petrochemie, energie, industrie en utiliteitsbouw. Hollandia is in handen van de bekende Rotterdamse ondernemersfamilie Lubbers. CEO Steven Lubbers houdt de leiding over het bedrijf.

Lubbers: “Hollandia is van oudsher verweven met de samenleving. Letterlijk, als bouwer van belangrijke infrastructurele projecten, maar daarnaast ook met een toekomstgerichte strategie waarbij maatschappelijke en economische belangen hand in hand gaan. De participatie van Standard Investment betekent dat we een partner hebben waarmee we deze positie kunnen behouden en versterken.

Hollandia Holding en moedermaatschappij Hollandia Vastgoed blijven volledig eigendom van de huidige aandeelhouders en gaan zelfstandig verder.

 

Hollandia Orange

Hollandia Structures, Hollandia Infra, Hollandia Services, Everest Industriële Montage en Hollandia UK worden ondergebracht in ‘Hollandia Orange’. De familie Lubbers en Standard Investment hebben elk een belang van 50% in deze nieuwe holding.

Hendrik Jan ten Have, partner bij Standard Investment: “Hollandia Orange is een icoon in de Nederlandse industrie, met een belangrijke rol in de regio, in Nederland en in Europa. We zien de komende jaren sterke groeimogelijkheden voor het bedrijf in zowel de nieuwbouw als het onderhoud van bruggen, sluizen, waterkeringen, petrochemie en hoogbouw. We zijn onder de indruk van de ondernemerszin van Steven Lubbers en zijn team en we zijn ervan overtuigd dat we met onze kennis, ervaring en netwerk een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling van het bedrijf en Hollandia Orange naar een volgende fase kunnen brengen.

De acquisitie sluit zeer goed aan bij de ervaring die de in 2004 opgerichte investeringsmaatschappij heeft met de participaties in onder meer Vlietjonge Staalhandel, Sekura Cabines (in Denemarken) en Synres. Met Hollandia Orange beheert Standard Investment met een team van 15 professionals belangen in ondernemingen met in totaal ruim 3.000 medewerkers en een omzet van circa EUR 1 miljard.

Meer informatie: www.standard.nl

Categories: News