Zestien jaar geleden startte Idgar samen met Hendrik Jan ten Have Standard Investment, een hands-on investeringsmaatschappij. Door te opereren op het snijvlak van investeerder, manager en ondernemer vormde zich het DNA dat Standard nog steeds kenmerkt. In die periode heeft Standard in totaal 52 transacties gedaan waarbij het momenteel 16 bedrijven in portefeuille heeft met een gezamenlijke omzet van EUR 720 miljoen. Tegelijkertijd groeide de organisatie van het oprichtersduo tot een team van 18 personen.

Nu – aan de vooravond van een nieuw fonds – heeft Idgar besloten een stap terug te doen om zich meer te kunnen richten op andere, meer academische en maatschappelijk gerichte interesses. Hij blijft verbonden aan Standard Investment als Senior Advisor en als privé-investeerder.

“Ik ben ongelooflijk trots op wat we met Standard hebben opgebouwd. In veel opzichten hebben we er nooit sterker voor gestaan dan vandaag. Naast de impact op onze bedrijven en de uitstekende resultaten, ben ik met name trots op het team waarmee we in de loop der jaren nauwelijks verloop hebben gekend, een zeldzaamheid in private equity. Ik heb er altijd naar gestreefd om behalve goede deals te doen, ook een organisatie te bouwen die robuust en toekomstbestendig is.”

“Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Standard, maar ben ook tot de overtuiging gekomen dat ik nog andere doelen wil gaan nastreven in het leven. Ik wil meer tijd en energie gaan stoppen in het bijdragen aan een eerlijke, rechtvaardige maatschappij, zowel door middel van nieuwe ideeën als met concrete acties. Ik zal dat in eerste instantie gaan doen vanuit een nieuw initiatief: The Fairness Factory. In de komende tijd wil ik dat meer vorm en inhoud gaan geven.”

Standard Investment betreurt Idgar’s beslissing maar bedankt hem voor zijn enorme bijdrage en is verheugd dat hij betrokken zal blijven in de toekomst. Na Idgar’s terugtreden per 1 juli 2020 zal de partnergroep bestaan uit Hendrik Jan ten Have, Guido Grobbink en Herbert Schilperoord.