BNP Paribas Fortis Private Equity stapt in het kapitaal van Food Associates Group

BNP Paribas Fortis Private Equity breidt zijn portefeuille uit met een minderheidsbelang in de snelgroeiende Food Associates Group. De Belgische voedingsgroep is in ons land marktleider in biologisch ambachtelijke broodcreaties onder de merken Bio De Trog en Pur Pain, en pionier in authentieke ‘slow food’-concepten, waaronder de mediterrane groenten en tapenades onder de merken Delisol en Sud’n’Sol. 

Food Associates Group ontstond in 2002 uit het samengaan van Bio Bakkerij De Trog en Delisol. Van bij de start lag de nadruk op het in de markt zetten van kwalitatief ambachtelijke, authentiek en natuurlijk smakende voedingscreaties. In 2012 volgde de overname van Missault, producent van premium roomijs en originele diepvriesdesserts.

De voedingsgroep realiseerde in 2017 een omzet van EUR 37m en groeide de voorbije 10 jaar met gemiddeld 10% per jaar. Bovendien kaapte Bio Bakkerij De Trog in 2016 als eerste Belgische voedingsbedrijf de ‘Factory of the Future Award’ weg, een prestigieuze award die innovatief, ecologisch, respectvol, slim, verantwoord en toekomstgericht ondernemen bekroont.

Food Associates Group kan bogen op een uitgebreid Europees triple A-cliënteel in de retail en food service. De groep heeft vandaag een 100-tal getalenteerde en gedreven medewerkers in dienst en is permanent op zoek naar nieuwe mensen om de capaciteit te verhogen en te kunnen voldoen aan de verwachtingen van zijn klanten.

In het kader van de transactie met BNP Paribas Fortis Private Equity verankeren de oprichters Hendrik Durnez, Peter Rodrigues en Stijn Switten 25% van de aandelen bij BNP Paribas Fortis Private Equity. Hiermee onderstrepen de drie sterkhouders hun groeiambities en onafhankelijkheid. Hendrik Durnez: “Voor veel van onze medewerkers is het belangrijk dat wij verder aan boord blijven en doorgaan als onafhankelijke speler.”

Volgens Peter Rodrigues biedt deze transactie Food Associates Group de kans om een betrouwbare institutionele minderheidsaandeelhouder aan boord te halen met kennis van de voedingssector: “De instap van BNP Paribas Fortis Private Equity in het kapitaal is een blijk van vertrouwen in ons bedrijfsmodel en versterkt onze financiële stabiliteit en onafhankelijkheid met het oog op een verdere groei.“

Food Associates Group heeft inderdaad sterke groeiambities. “In elk van de domeinen waar de groep actief is, willen we doorgroeien tot een Europese referentiespeler. Dit is de enige manier om te overleven in een snel globaliserende voedingswereld” aldus Stijn Switten. 

Thomas Ternest, Investment Director, BNP Paribas Fortis Private Equity: “We waren onder de indruk van het groeiparcours van de groep, dat het resultaat is van een sterke visie en een volgehouden focus op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. We zien bovendien belangrijke opportuniteiten voor de groep, zowel in binnen- als buitenland.”

 Jan Bergers, Senior Investment Director, BNP Paribas Fortis Private Equity, vult aan: “De investering in Food Associates Group is een perfecte illustratie van onze investeringsstrategie waarbij we performante middelgrote bedrijven met marktleiderschap en een belangrijk groeipotentieel ondersteunen. Als actieve partner wil BNP Paribas Fortis Private Equity het management bijstaan in zijn Europese expansieplannen.”

 

www.detrog.be – www.purpain.be – www.delisol.be – www.missault.be

Perscontacten:

BNP Paribas Fortis Private Equity: Hilde Junius / Thomas Ternest / Jan Bergers, tel. +32 2 565 47 37

Categories: News